Vrijdagavond stond er in Lier de derby op het programma. Real hoopte op de drie punten om aansluiting te behouden op de top 4. Lier moest winnen om eventueel nog aanspraak te maken op de vijfde plaats. Real kon rekenen op hun volledige kern.

De wedstrijd begon en Noorderwijk kreeg al na een minuut een reuze kans. El Kharoubi werd vrij gespeeld maar deze mistte van zeer kortbij. Real probeerde met verzorgd voetbal gaatjes te zoeken in een zeer verdedigend Lier. Actie van Ajouaou die dan de bal klaar legt voor Salah maar hij schiet over. Real gaat door en probeert dat doelpunt te zoeken maar de Lierse doelman staat zeer goed te keepen. Mouhcine dreigt na tien minuten maar ook zijn actie wordt gestopt door de doelman. Elfde minuut, ingestudeerd nummertje van de Elmosboys maar weer staat de doelverdediger in de weg. De bezoekers proberen de druk nog op te voeren. Marouane en Kherouach schieten op doel net naast. Na 14' kan Lier eindelijk eens dreigen en moet de bezoekende doelman zijn eerste echte tussenkomst doen op een schot uit de tweede lijn. Talhoui pakt de bal dan ook en een minuutje later was er een tweede schotje van Lier waar ook onze Real doelman weinig moeite mee had. Corner Real en Isham kon trappen van op twee meter maar de thuisdoelman met een zeer knappe reflex behoud zo de 0-0 ruststand.

Ruststand is eindstand

Tweede helft start hetzelfde Real Noorderwijk bouwt de aanvallen in elkaar en Lier wacht af en probeert te counteren. 27' Marouane schiet nipt over. 28' Lier dreigt op stilliggende fase maar Talhoui laat zich niet verrassen. De thuisploeg krijgt nog een drietal kansen telkens op vrije trappen maar de bezoekende doelman houd zijn netten proper. Noorderwijk duidelijk meester op het veld maar komt na 42' in foutenlast en moet oppassen dat er geen tienmeters volgen. De wedstrijd kent jammer genoeg geen winnaar want doelpunten blijven uit. De scheidsrechter blaast de wedstrijd af bij een 0-0 brilscore.

Een ongewone uitslag voor het futsal waar Noorderwijk er alles heeft aan gedaan om te scoren. Zo behoud Real Noorderwijk wel hun vijfde plaats. Volgende week trekt Noorderwijk naar het verre Moeskroen om daar de drie punten mee te brengen.

Speelden voor Real Noorderwijk: Talhaoui Morad, Van Bael Davy, Marouane Abderrahim, Kherouach Abdullah, El Kharroubi Abderahim, Salah Hicham, Bouyakoubi Karim, Zerouali Mouhcine, Ajouaou Ahmed, El Merboh Bilal, Bahloul Smail en Bouyakoubi Yassin.

Winst beloften Real Noorderwijk

Beloften Proost Lier – Real Noorderwijk 2-4

Verdiende overwinning van de bezoekers die hierdoor mooi in strijd blijven in de top drie van het klassement.